november 2011

Happy Swagday, Magnus! (video)

I dag fyller min kjære Magnus August Høiberg aka. FINAL aka. Den Eneste Musikalske Meningen Jeg Hører På aka. Det Søtsære Geniet aka. Min Helt, 16 år (les: 24 år). Han er min høyre hånd og har vært med på alle konserter jeg har holdt de siste 4 årene. I den anledningen, på en slik swag dag, samlet jeg meg og sang en sang for ham.
<3

GoodGuys4Life,

Lido
 

Se ekstra låter fra Lydverket!

Wow.
Tusen takk for all fantastisk tilbakemelding etter Lydverket. Dere var med på å gjøre denne Lydverket-sendingen til den mest sette i år med et seertall på hele 103.000!!
Det var fantastisk gøy å spille med Timbuktu og Yosef på Lydverket, og ikke minst det fantastiske bandet mitt! Dessverre fikk vi bare vist den ene låten vi spilte på TV, mens de som var på opptaket til sendingen fikk se hele 4 låter! Jeg tenker jo at mine kjære blogglesere må selvfølgelig få se de andre låtene vi spilte også, og Lydverket har vært så elskverdige å legge ut dem på nettet. Så her er 4 låter som alle vil komme på "Pretty Girls & Grey Sweaters":

Turn Up The Life (Live på Lydverket):

 

Different (Live på Lydverket):


Hold My Hand (Live på Lydverket):


All This Time (Live på Lydverket): 

Hva syns dere om de nye låtene?

Med meg hadde jeg også min favorittfotograf Haakon Nordvik, som knipset litt under lyd-og-bilde-prøvene.
Her er et par snapshots:

 
Endre aka. TFHBE (The Funkiest and Happiest Bassplayer Ever) skifter strenger på bassen før lydprøve. Viktig!Yosef's utrolig sjarmerende sønn steppet opp på scenen under lydprøvene. Ikke rart gutten har swag med de genene!


Den minst like sjarmerende Magnus aka. Final koste seg også på lydprøvene.


"It doesn't count if it's not handwritten.."


Artsy bilde av Magnus sin platespiller for anledningen. Jepp, futuristisk oppsett med én platespiller og én mac.


Yosef husket plutselig en avtale og skal til å løpe av scenen (?!)


Coveret til mitt neste emo/jazz-album?

Ha en fantastisk #MailMandag videre!

GoodGuys4Life,

Lido
 

Ny singel: "Turn Up The Life" og Lydverket i kveld!!

ENDELIG er min nye singel ute. Den heter Turn Up The Life og med meg har jeg fått Timbuktu og Yosef fra Madcon). Låten er helt bevisst veldig anderledes enn Different, for å vise dere det mangfoldet av musikk som kommer på albumet. Den handler om å se på alt med et positivt syn, gripe dagen, ikke tenke for mye og er en skikkelig feel-good låt. #GoodGuys4Life


KLIKK PÅ BILDET UNDER FOR Å HØRE "TURN UP THE LIFE" PÅ SPOTIFY!!

Jeg har til og med laget coveret selv. (les: kontrollfreak.)

Hør låten på Spotify her!
Hør låten på WiMP her!
Kjøp låten på Platekompaniet her!

Låten kommer til salgs på iTunes i løpet av noen få dager

Hva synes dere om låta?!


På tirsdag spilte vi (les: jeg, verdens beste band, Timbuktu og Yosef fra Madcon) på Internasjonalen i Oslo, hvor Lydverket spiller inn sine sendinger. Lokalet var helt utrolig stappfullt (ps: beklager til alle som ikke kom inn) og energien var i taket. Ikke at det var noe som helst overraskende med et så forrykende godt lag bak meg! #TurnUpTheLife

Var du der ikke/kom du ikke inn? Fortvil ikke! På NRK2 i kveld klokken 21:30 kan du se hele sendingen. Den inkluderer en forrykende live-fremførelse av min nye singel Turn Up The Life feat. Timbuktu og Yosef, og en eksklusiv VB (les: en slags minidokumentar) hvor Lydverket var med i kulissene i en del studioer hvor vi spilte inn låter til albumet (les: Pretty Girls & Grey Sweaters) og de var også med på Artist-eksamenen min på den gamle skolen min. (Whattup, Skeisvang!)

Klikk her for å se mini-dokumentaren på Lydverket sine sider allerede nå!!!


Hva med litt bilder fra sendingen for å varme opp til i kveld?
Alle bilder er tatt av Rashid Akrim for NRK P3.

 
Se så vanvittig RAVE!! #verdensbesteband


Skumle Asbjørn Slettemark sier: KJØP TURN UP THE LIFE. Tro meg, du vil ikke trosse ham.


Jeg, Timbuktu og Yosef tar fullstendig av under fremførelsen av Turn Up The Life.

Huskeliste:
- sjekke ut LidoLido's nye singel "Turn Up The Life".
- se på Lydverket på NRK2 i kveld klokken 21:30.
- hjelpe en gammel dame over veien.
- Turn Up The Life.

GoodGuys4Life,

Lido


 

Kjeks, brie og vinn billetter til Lydverket!

Nå har jeg akkurat inlosjert meg på hos min Oslo-storebror (no actual relation) Dennis, som for anledningen har gått til innkjøp av min livrett; speltkjeks og brie. Og da mener jeg livrett som i at jeg mer eller mindre lever av det. (les: stjernenykker?)
Jeg ante ikke at Tine lagde brie, men selvsagt må de jo det. Sikkert derfor det er tomt for smør over alt. Uansett må jeg berømme storebror for å ha plukket ut en brie med så megakult (les: ingen ironi!) og sesongkorrekt design!Nesten som jeg kjenner julestemningen sniker seg innpå meg.

Nå tenker jeg at jeg skal tusle ut og spise noe god mat sammen med min høyre hånd Final før vi skal på bandøvelse.
Bandøvelse? Til hva? 
Åja. Til Lydverket så klart!!
Om du ikke har fått det med deg enda, så spiller jeg altså på Lydverket i morgen kveld på Internasjonalen, noe som blir helt SUPERKULT.
Jeg spiller da sammen med mitt helt fantastiske live-band og den fantastiske Timbuktu!! Har også hørt rykter om at andre kule gjester vil ta turen opp på scenen...

Så alle dere blogglesere i Oslo-området burde jo komme bort og se på!
Desverre så er det nok relativt fullt nå... Men jeg har et par plasser igjen på gjestelista mi!
Så jeg tenkte hvertfall å plukke ut et par stykker som blir satt på gjestelisten til Lydverket, så om du er 20 år og vil komme, send en mail til konkurranse@lidolido.no så trekker jeg ut et par tilfeldige i løpet av dagen!

Ser dere der!

GoodGuys4Life,

Lido 

It's coming ...

T-skjortene kommer til salgs snart...

GoodGuys4Life,

Lido 

Albumtittel & Albumtanker

Ok, nå er det på tide at jeg forteller litt om albumet. Jeg har nå gått rundt i cirka en måned og hørt på det ferdige albumet mitt . Og jeg er superstolt. Jeg både gleder meg og gruer meg til det havner ute i det store markedet og må klare seg selv, men jeg har tro på at musikken vil snakke for seg selv, om den får sjansen til å gjøre det.

Så hvorfor gi et helt album en sjanse? Slik dagens marked fungerer (som musikkbransjen dessverre må føye seg etter), baseres alt på singler og enkeltlåter. Plateselskapene forutser at om ikke mange år, finnes ikke konseptet ?album? i populærmusikk lengre. Den vanlige oppfattelsen er at min generasjon hører veldig lite på album lengre, nå som man raskt kan sile ut radio-låtene og sine favoritter, og kjøpe dem som enkeltlåter på iTunes, eller sortere Spotify etter ?popularity? og slippe å skip?e gjennom masse låter som etter hvert kanskje ville vokst på en?

En ting dere like gjerne kan lære om meg, er at det som kommer er aldri det dere forventer. For eksempel, ligner ikke neste singel på Different på noen måte, noe som er helt bevisst. Mange artister prøver ut en masse forskjellig til de finner noe som funker og bruker nøyaktig samme oppskriften på 10 låter som de smeller sammen til et album. Lei av slike album? Jeg må innrømme jeg er det.
På albumet mitt ligner omtrent ingen låter på hverandre i det hele tatt, noe jeg tipper kritikerne vil rynke på nesa over. Men album må da ikke være kjedelige for å være bra?
Hver låt har sitt eget uttrykk, sin egen historie, sin egen personlighet. Som du sikkert kan tenke deg, er albumet derfor veldig variert. Fra såre ballader til harde hiphoplåter til catchy poplåter, alt bundet sammen i en melodiøs og sjelfull pakke. De albumene som lages på samlebånd, tror jeg er grunnen til folk ikke gidder å sjekke ut album lenger. Dette albumet er ikke ?safe? på noen måte, noe som er mye av grunnen til jeg er litt nervøs. Men også mye av det jeg tror vil gjøre albumet interessant.

Grunnen til at musikken min er så variert, er at jeg kanskje har et litt annet syn på musikk enn andre artister, hvor musikken presenterer artisten. Jeg er et av de tilfellene hvor artisten presenterer musikken. Jeg skriver musikk fordi jeg føler jeg skylder musikken det. Av en eller annen grunn er jeg så heldig at det dukker opp melodier, idéer og låter i hodet mitt, så jeg skylder dem å virkeliggjøre dem. Så da er det vanskelig å styre musikken i en bestemt retning. Jeg gjør ikke dette for meg eller deg; jeg lager musikken for musikken.
Jeg er ikke så viktig. Musikken min er.

Gjestene på albumet er like uforutsigbare som albumet selv, men reflekterer den bredden musikken min har og er noen av mine absolutte favoritter i den musikalske verden. Hvem gjestene er, vil jeg ikke avsløre enda, så dere får leve i spenningen litt til... Men de er helt rå!

Så om det er et album du faktisk bør høre gjennom, så er det dette. Du vil danse, le, gråte og tenke. Jeg bretter virkelig ut sjelen min og livet mitt på dette albumet. Skjult i metaforer og ordspill, ligger hele sannheten. Jeg har tro på at generasjonen min fortsatt setter pris på god musikk og ikke tenker så enkelt som bransjefolk tror, så hjelp meg med å bevise det når albumet kommer! And now?

 Albumet heter:


Pretty Girls & Grey Sweaters


Forresten: Jeg skal spille på Lydverket (NRK1) 24 november, sammen med noen veeeldig hyggelige venner.... Det bør du få med deg! Bare se hvor hyggelig det var forrige gang jeg var der:


Ny singel kommer om et par uker? Følg med på bloggen for mer info om når albumet slippes.

GoodGuys4Life,

Lido 

LidoLido

19, Tysvær

Pretty Girls & Grey Sweaters

Kategorier

hits