juni 2012

Mat & Konserter

Ah, for et liv. Og for noen opplevelser. Vi har nå spilt konserter omtrent hver dag i en uke og det er utrolig gøy!
Her er noen bilder fra den siste uka.
Hove-bilder kommer hvert øyeblikk. Og ikke glem at jeg spiller på Sommeråpent (Operataket i Oslo) på lørdag! Og Kollen i morgen!
PS: Siden dere basically ber om det, er det masse matbilder denne gangen. Hei, mamma, ja jeg spiser.

Stavanger har roen på backstagen.

Vi bestilte maten og fikk dette som forrett... Litt forundrede. 

Så åpnet vi og så dette. Og det var utrolig godt!

Fiskesuppe er noe jeg nettopp har oppdaget sånn skikkelig. Utrolig godt.

Back to work.

GoodGuys4Life,

Lido 

Kraft & Kvalitet

Jeg har et veldig sterkt forhold til det skrevne ord. Tekst er viktig for meg og når noe er skrevet ned får det automatisk en del status og verdi i folks øyne. I hvert fall i mine. Og denne statusen gjør at man veldig fort både tror blindt på og tar innover seg det man leser, gjerne helt ubevisst. Tross alt, siden det ikke bare sies muntlig, men noen faktisk har tatt seg tid til å skrive det ned, må det jo være noe i det...
Det er grunnen til at jeg bruker så lang tid på tekstene i låtene mine, fordi om noe først skal skrives ned, bli lest, påvirke folk og bevares til ettertiden, så vil jeg, og synes jeg det bør være en høy kvalitet på stoffet og på håndverket. Og jeg er veldig forsiktig med hva jeg formidler, fordi jeg har sett hvor stor påvirkningskraft det kan ha.

Det er klart at i en verden hvor alle har et tastatur og kan slenge ut hva de vil, har kanskje ikke det skrevne ord så mye status som når det ble hogget inn i stein, men mediene har beholdt en del av denne statusen og makten. Det er tross alt dette de lever av, det er tross alt dette de gjør, så da må de jo ha peiling. Hvorfor skulle de gidde å bruke tid og ressurser på å skrive noe som ikke er sant? Hvordan kan en stor og populær avis inneholde dårlig journalistikk?
Medias oppgave (slik jeg har forstått den) er å reflektere verden og virkeligheten, men på en eller annen måte har det blitt til at mange av de som får denne platformen, velger å bruke den til gjøre virkeligheten mer dramatisk, enklere og mer "interessant" enn den kanskje er. Og som følge av dette daler ikke bare graden av sannhet, men også den generelle kvaliteten på stoffet. Det virker som om de som skriver med denne mentaliteten og for dette målet, mister interessen for å skrive bra. Dermed får man unyansert, ukorrekt og rett og slett dårlig journalistikk.
Jeg har vært heldig og ikke opplevd noe dramatisk eller særlig negativt i mediasammenheng, faktisk tvert imot. Aviser og anmeldere og folk i alle medier har vært overraskende positive og supportive til meg, noe jeg ikke forventet i det hele tatt. Men som tekstforfatter og formidler, blir man veldig følsom for feilsitering, forenkling av sitater og sitater tatt ut av kontekst for å vri saken dit journalisten selv ønsker. Det er ganske sterkt for en person som legger så mye tid og energi i å si de rette tingene og skrive de rette tingene. Ikke si noe jeg har sagt, om du ikke klarer å formidle hverken hvordan jeg sa det eller hva jeg mente.

I en bransje som veldig mange omtaler som kald og nådeløs, og som helt sikkert kan være det, har jeg fått en utrolig varm velkomst og møtt veldig mange mennesker som har overrasket meg og snudd inntrykket jeg har hatt av dem fra media fullstendig på hodet. Personer som virker selvopptatte, ureflekterte, problematiske eller sære, har vist seg å være det nøyaktig motsatte. Og jeg vet hvor vanskelig det er å styre sitt første inntrykk eller å la være å dømme noen, når media er den eneste informasjonskilden man har. Men desverre stemmer veldig ofte ikke dette inntrykket, på grunn av journalistens dyktighet og valg av vinkling. Et veldig vanlig triks er for eksempel å gjøre et spørsmål om til et svar. Journalisten spør "om det ikke kan hende at det kanskje er litt slik eller slik", og intervjuobjektet svarer "njaa, jo det kan kanskje stemme, men ..." etc. På trykk har spørsmålet forsvunnet og svaret har blitt omgjort til et statement. Det virker som dette er noe intervjuobjektet har hatt på hjertet, ønsker å snakke om og har uttrykket uoppfordret. Kjenn litt på hvor stor forskjell det er på å bli spurt om noe helt tilfeldig og svare på det, og å ut av det blå velge å konstantere noe. Eller den klassiske forenklingen. Forskjellen på "nja, jo, det er kanskje noe i det du sier der, men.." som 9 av 10 ganger på trykk blir et klart og tydelig "Ja." Dette er en av de tingene som har veldig stor påvirkningskraft på ditt inntrykk av intervjuobjektet.

Det er også en del av grunnen til at jeg skriver så blodærlige tekster som jeg gjør. Om du vil bli kjent med meg, hør gjennom albumet mitt, ikke les et intervju.

Jeg elsker god journalistikk, slik jeg elsker god låtskrivning eller godt forfatterskap. Og det finnes mange flinke journalister der ute, som jeg beundrer og setter pris på. Jeg er en positiv fyr som ønsker å gjøre positive ting med musikken min. Derfor ønsker jeg ikke å bli assosiert med folk som har som mål å vinkle ting negativt eller vri ting så drøyt som mulig. Og jeg har mye stolthet i håndverket og produktene mine og legger enormt mye tid ned i dem. Derfor ønsker jeg ikke å bli assosiert med folk som gjør en halvhjertet eller rett frem dårlig jobb, på noe som helst vis. Det er ikke det jeg står for.
Det er forresten en annen ting som forundrer meg; hvorfor i huleste gjøre noe som helst dårlig?! Og hvorfor gjøre noe man er dårlig til?! Om du velger å gjøre noe, gjør det med hele hjertet ditt og gjør det KUN om du elsker det. Aldri kast bort tid på å gjøre uinnspirerende ting, eller gi fra deg noe med dårlig kvalitet. Jeg forstår ikke hvordan man kan det. 
Og nå er det også noe å ta i betraktning at nedskrevet tekst er et utfordrende medium, med tanke på nyansering og formidling av følelser, humor, ironi osv. Men desto større grunn burde det være til å gi en så vanskelig platform til journalister som faktisk mestrer dette. Og allikevel inneholder noen av de største avisene vi har, veldig mye dårlig journalistikk. Det er mye jeg ikke forstår. Kunsten i god journalistikk, burde jo være i intervju-øyeblikket, å skape et godt intervju med gode spørsmål som får objektet til å svare godt. At så mye endres og fikses i etterarbeidet, må jo være et svakhetstegn fra journalistens side. Om et motiv er gjort vakkert nok, trenger ikke bildet hverken effekter eller retusjering. Bare pass på å stille motivet i et pent lys.
Slik burde det være med skriving.

Så kjære leser; ta alt som står på trykk med en stor klype salt. For desverre så gjør ikke det faktum at noe står på trykk, at det er bra eller sant. Selv om det absolutt burde det!
Og kjære journalist; du står på en veldig privelligert platform. Bruk den til noe godt. Og du har blitt journalist for en grunn (forhåpentligvis), så velg å skrive bra. Det burde være selvsagt. 

Dette er ikke noe nytt. Dette er ikke et angrep. Dette er ikke noe å debattere.
Dette er ikke rettet i en spesifikk retning. Jeg har ingen løsning. Jeg vet ikke hvordan man skulle endret kulturen. Dette er bare noe jeg tenker på akkurat nå og hadde behov for å få ut.
Jeg får bare håpe og be om at folk må bry seg om å skrive godt, og om å lese godt skrevne ting. For til syvende og sist, er det opp til leseren hvordan kulturen blir. 
Det er dere vi skriver for.

Sånn.

GoodGuys4Life,

Lido

 

Tekst & Premier

I musikkbransjen virker det som det er en ganske utbredt tanke at folk ikke hører på tekst lenger, og det virker som artister velger å ikke fokusere på teksten i musikken sin pga dette. Selv om folk klager på dårlig kvalitet og lite dybde i popmusikk... Merkelig. 

Jeg bruker utrolig mye tid på tekstene og hver eneste detalj i dem. Og jeg vet at fansen min hører på teksten og bryr seg om den. Jeg har blitt overrasket gang på gang av hvor mye dere legger merke til og hvor mye det har å si for dere. Så for å bevise at jeg har rett, tenkte jeg å dra i gang en skikkelig kul konkurranse, sammen med Junkyard.
Konkurransen lyder slik:

Hva er din favoritt LidoLido-tekstlinje og hvorfor?

Den aller beste begrunnelsen vinner et gavekort på 1500,- fra Junkyard.
2. og 3. plassen vinner en LidoLido-hettegenser.

Svaret ditt sender du til konkurranse@lidolido.no.
Konkurransen varer i en uke, og vinnerne annonseres neste mandags kveld.  


Jeg gleder meg veldig til å lese begrunnelsene og tolkningene deres og høre hva dere liker. Go for it!

GoodGuys4Life,

Lido 

Festivaler & OperatakTil alle de som lurer på hvordan man får tak i LidoLido-genser eller t-skjorte; kom på konsert (i hvertfall til vi får på plass nettbutikken vår...). Og det er det nok av nå. Vi la nemlig ut på sommerens første langtur, som er litt av en pangstart (whattup, Tore!) på festivalsommeren i dag. Jeg måtte faktisk pakke to kofferter for å få plass til all swagen. Vi begynner i Stavanger med lukket event i kveld, før vi skal videre til Arendal på lørdag, Hove på mandag og onsdag, Hamar på torsdag og Kollen på fredag. Lurer du på om jeg spiller et sted nær deg i sommer? Sjekk ut den oppdaterte turnélista her!

Du vil forresten heller ikke gå glipp av Sommeråpent på lørdag, hvor jeg blant annet fremfører en veldig spesiell låt for meg, sammen med kanskje min favorittgjest fra Pretty Girls & Grey Sweaters.
TV-sendingen spilles inn direkte på Operataket i Oslo, og you know what? Det er helt åpent og fullstendig GRATIS for alle. Så KOM!!!

Jeg gleder meg utrolig mye. Denne sommeren blir SÅ awesome!Og forresten; det blir ny superkonkurranse på mandag! Don?t miss it!
 

GoodGuys4Life,

Lido

Søppelsekk & Nye Klær

Alltid en fornøyelse å tømme søpla for Junkyard. <3
Grey sweaters. <3 
www.junkyard.no <3

Ny konkurranse er rett rundt svingen! GoodGuys4Life,

Lido 

 

PengeParty & SuperSvenske

Lørdag spilte jeg i bursdagen til mr. Reitan (google den familien) som hadde arrangert en liten fest i sin superbawse hage med 50-60 spesielt inviterte.
Og til alle dere som spør; det er ikke billig å booke meg til bursdagsfester og sånn.

Med oss for anledningen, hadde vi den fantastiske Henrik Linder fra Sverige på bass. Alltid en superfornøyelse. Google ham også. Eller se denne videoen.

For et sinsykt band jeg har. Wow. For å understreke hvor bra de er;
1 minutt (!) før vi skal på scenen sier jeg "HEY! La oss spille Back To School".
To av medlemmene i bandet sier: "Vi har aldri hørt den sangen før. Men OK!".
Så spiller vi sangen. Og det blir dritkult. Beste bandet ever.


Bare å ta av seg hatten for Magnus.

Jepp, det er 7 (!!) strenger på den bassen. (Det er vanlig med 5.)

Kjell Harald skrur.

Swag Baws Reitan.

CC <3

<3<33GoodGuys4Life,

Lido

 

Utsikt & Unge Trær

Dette er utsikten min fra hotellrommet akkurat nå, hvor jeg ligger og slapper av og mediterer over neste album.
Tidligere i dag spilte jeg en konsert sammen med mitt fantastiske band, på festivalen Youngwood for masse VGS-elever i Frognerbadet (Oslo).
Utrolig hyggelig å møte folk som har et nært forhold til musikken min. Det betyr mye for meg. Skal få skrevet et blogginnlegg og takket dere skikkelig snart.
I morgen skal jeg spille på samme stedet til samme tid, så snik deg gjerne med på konserten om du kan!
Og ikke stress; jeg kommer alltid ut og sier hei og skriver autografer etter konsert.

Snakket nettopp med Junkyard, forresten. Er dere gira på en ny konkurranse?

GoodGuys4Life,

Lido

Fridag & Parkliv

Knipset på en fridag i Mai.

GoodGuys4Life,

Lido 

Different "Different" Cover

Ida har gjort en kjempefin tolkning av Different. Høres nesten ut som det er Adele som har skrevet låten, haha. Jeg digger!

GoodGuys4Life,

Lido 

Bilder & Tak

For øyeblikket ligger jeg på et hotellrom i Tønsberg og har nettopp hatt lydsjekk til en lukket konsert i kveld. Men det er kjedelig å høre om.
Forrige uke og i helga derimot, skjedde det mye gøy. Var for eksempel på Justin Bieber-konsert. Men det vil dere heller sikkert ikke høre om.
Det dere derimot får se, er en haug med bilder jeg har tatt den siste tiden. Here you go!

Lunsj.

Rema 1000 party.

De hadde skikkelig stor diskokule.

Kiwi party.

Getting a haircut.

Heaven.

Bestilte 50's-cut.

Neida, bestilte Bernhoft-cut.

Lacing up my spaceships.

Frokost.

Scenen.

Spotify dokumenterer historisk begivenhet.

Gettin some dranks.


Lydsjekk.

De voksne.

My forces are my forces.

Drumroll.

Backstage.

<3

The winners!

Tusen takk for en fantastisk opplevelse, alle som var med! You did a super job!

GoodGuys4Life,

Lido 

 

Sør-Kor(ea) - Turn Up The Life

Det blir ganske interessant når et Sør-Koreansk kor skal tolke Turn Up the Life.
Fryktelig gøy!

GoodGuys4Life,

Lido

 

 

LidoLido

19, Tysvær

Pretty Girls & Grey Sweaters

Kategorier

hits