januar 2012

GoodGuyDay ep. 6: Back To School (prod. Kontaktor)

Da er vi kommet til siste episode av GoodGuyDay. Litt bittersøtt, men vi avslutter med en skikkelig banger, produsert av norske Kontaktor.


Kontaktor er en norsk funky elektronikaish duo som spurte meg om jeg kunne gjøre en remix/edit til EP'en deres, som kom ut i dag. Det vil altså si at du finner låten i mange fete former (min versjon også) på både iTunes og Spotify!
Dette må være noen av de gøyeste versene jeg har skrevet på en stund. Bare masse morro og masse referanser. En riktig banger av en beat er det også. Pump det HØYT!!

Last ned Back To School GRATIS her!!

Og forresten: Om du har WiMP kan du høre et av bonussporene på Pretty Girls & Grey Sweaters allerede NÅ. Nemlig "Different part II" feat. selveste Jarle Bernhoft. 

Stay in school, kids. (nah)

GoodGuys4Life,

Lido

Møter & Møter (+ turné!)

Jeg henger i disse dager i EyezLow (les: si det med litt amerikansk aksent...) og har ganske heftige møtedager, pluss en del intervjuer og et høyt forbruk av vitaminvann (VitaminWell; GET AT ME!!). Herlighet, så mange detaljer som må på plass. Heldigvis er alle parter over alt kjempegira og i den gode steamen her, så får vi til hva vi vil!
I dag hadde jeg blant annet et veldig hyggelig intervju med Adresseavisen, kjøpt litt klær til morgendagen og planlagt turné sammen med diverse aktører.

Når det gjelder morgendagen skal jeg opptre på Costume Awards (les: what. to. wear.?.) og visstnok dele ut en pris også. Så kjøpte noe Activist (les: GoodGuys4Life) som burde funke med The Hundreds(<3) jakka. Eller kanskje jeg skal være så frekk at jeg rocker den grå genseren... #PrettyGirls&GreySweatersDet er veldig mange av dere som spør hva som skjer med turnéen og hvor vi kommer. Til min store glede skal vi innom veldig mange steder rundt omkring i Norge! Det som foreløbig er lagt ut av billetter er:

Oslo - John Dee

Bergen - Garage 

Haugesund - Byscenen

Kongsberg - EnergiMølla

Stavernfestivalen 

Lover å holde dere superoppdaterte på hvor vi kommer og når vi kommer dit. Har blitt lovet masse bekreftelser på mandag, så da legger jeg ut alt jeg vet her på bloggen!
Glem forresten ikke å se Lillyhammer-premieren i kveld på NRK1!! Jeg tror jeg er med i tredje eller fjerde episode..
Nå begynner jeg forresten å glede meg for alvor til å endelig få ut albumet. 3 februar!!


GoodGuys4Life,

Lido
 

Chop It Up (behind the scenes bilder)Som du helt sikkert har fått med deg, la jeg ut en musikkvideo i går (har du ikke sett den?! SE HER!!) og den har fått utrolig mye bra feedback allerede. Alle bildene er tatt av karen som filma musikkvideoen; akaM1k3! Tenkte jeg skulle legge ut litt bilder fra innspillingen her:

I workmode dagen før innspilling sammen med M1K3 og planlegger ruten til musikkvideoen.

 Jepp, slik så planen ut...

 Vi ble sultne, så vi tok en liten handletur. Oh, og så kunne vi bruke det i videoen da...

 Plates of ambition.

Du vet ordtaket; mange kokker, mye god stemning.

Alt i musikkvideoen ble tatt opp LIVE, så alt du hører av trommelyder er det faktisk trommisene som lager. Fikk gjort et par intervjuer mens tromme-gutta spiste pizza. #nobreaksBra gutter. (Whattup, Skeisvang VGS) It's a WRAP!! 

Og her har dere det ferdige resultatet:


 

GoodGuys4Life,

Lido 

Chop It Up (ny musikkvideo ute nå!!)For et par uker siden fløy jeg selveste akaM1k3 ned til Haugesund for å gjennomføre årets feteste musikkvideo-idé:

- 15 trommiser.
- 1 rapper.
- 1 kjøkken.
- 1 DJ.
- 1 take.
- LIVE!!

Blir det kulere?

Låten "Chop It Up" er hentet fra mitt kommende debutalbum "Pretty Girls & Grey Sweaters" som kommer ut 3 februar.
Resultatet kan du se under her: 


Hva syns dere?

GoodGuys4Life,

Lido

 

GoodGuyDay ep. 5: All Alone


Endelig fredag = endelig #GoodGuyDay.

Dagens supereksklusive låt til dere er en liten revolusjon. Vi påstår at vi har laget den første urbane pop-låten noen sinne med kvintolunderdeling.
"Kvintoler? What the frækk?"
Se denne Behind The Scenes videoen først, så skjønner du litt mer:

Jeg fikk altså forespørsel om et bestillingsverk til en master-oppgave om kvintoler. Eksperimentet gikk ut på å lage en så kommersiell og spiselig poplåt som mulig, med en av de særeste rytmiske vriene som finnes. Har nok ikke jobbet så teoretisk med en låt noen sinne som jeg har gjort med denne. Nesten matematisk. Teksten i låten er inspirert av hvor "irregular" rytmen er, og handler basically om en fyr som ikke får ting til å gå opp helt som de burde... 

Last ned "All Alone" helt gratis HER!! 


Du er herved en del av litt av et eksperiment, så:
Reagerer du veldig på denne låta?
Er den kjemperar eller er den kul?

GoodGuys4Life,

Lido 

Turn Up The Life (Live @ Spellemann)

Da er endelig live-opptaket fra lørdag på Youtube!
Enjoy it og del videoen med alle du kjenner :)

Husk også at du kan forhåndsbestille hele "Pretty Girls & Grey Sweaters" HER!!GoodGuys4Life,

Lido
 

Pretty Girls & Grey Sweaters (cover & tracklist)

Mine damer og herrer ... *trommevirvel* ...

TRACKLIST:

01. Melody (intro)
02. Comfortable
03. Turn Up The Life - feat. Timbuktu & Yosef
04. Different
05. Hey Girl
06. Numbers
07. Hold My Hand - feat. Elise Luhr
08. Chop It Up
09. All This Time - feat. Proviant Audio
10. Nightplane - feat. Ole Edvard Antonsen
11. I'm Not A Rapper
12. Fake ID - Little Steven Edit (Bonus track)
13. Different part II - feat. Bernhoft

Du kan nå forhåndsbestille albumet på Platekompaniet ved å trykke her!!

GoodGuys4Life,

Lido 

Adrenalin & Spellemenn

Wow, for noen dager. Først og fremst, tusen hjertlig takk for all fantastisk respons på Spellemann-performancen. Utrolig gøy å se at så mange reagerte så positivt. Og nå ligger låten på 6. plass på iTunes!!
Ovenfor ser du et bilde fra generalprøven, som gikk fullstendig knirkefritt. Det er ikke alltid et godt tegn...

TV betyr venting. Masse venting. Typ 6 timer venting. Da lager man beats, som gjerne blir ganske kule. Og spiser grønnsaker med dipp, i og med at den andre maten skjelden er fantastisk.
Så begynte dramaet du ikke så på TV-skjermen.
Etter ganske store forsinkelser, fikk vi endelig rigget opp utstyret på scenen med litt dårligere tid enn beregnet. Med meg for anledningen hadde jeg med meg den brilliante bassisten Henrik Linder fra Dirty Loops. Ganske raskt kom en litt fortvilet Henrik bort til meg og sa: "Min bass er död!". Da raser det ganske tanker gjennom hodet. Et korps av scenearbeidere og gitar-spesialister styrtet til bassen for å prøve å gjennopplive den. Det var helt House-swag:Passienten overlevde ikke operasjonen, men i siste liten dukket en bass opp på magisk vis.
Må innrømme det var det mest dramatiske, selv om det var ganske spesielt å bli overkjørt av et trommesett på scenen live på NRK1. Didn't notice? Good. Og jammen holdt jeg ikke på å skli på lappen som var slengt på gulvet etter den forrige prisutdeling...

Men det var utrolig gøy! Og på etterfesten møtte jeg enormt mye kule mennesker som var utrolig positive til meg og flere veldig kule prosjekter er allerede satt i gang... Gled dere!
Tenkte jeg skulle legge ut videoen fra Lydverket, men for now så kan dere gå inn på denne linken og se opptredenen om igjen:

http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/293390/

GoodGuys4Life,

Lido

Frokost & Lydprøver

Fløy grytidlig (les: frykteleg tideleg...) til Oslo i dag med et lass av goodies som dere får se i morgen kveld.
Men det var verdt det når vi kom frem og fikk frokost. Gjorde også et par hyggelige intervjuer med GAFFA (les: ikke teip) og Massiv. I morgen møter jeg Dagbladet til frokost, som skal henge med resten av dagen og skrible litt.


Og hva skjer i morgen kveld?
Jeg avslutter hele Spellemanns-showet på NRK1 med å spille en storslått versjon av Turn Up The Life, sammen med verdens feteste bassist, et helt rått kor og masse andre fete plutselige hendelser. Så gå for all del ikke glipp av det! Det var helt rått på prøvene i dag, hvertfall!

Oh, nevnte jeg at Skrillex er DJen min?

Oh, og om du ikke har sett denne, GO:

GoodGuys4Life,

Lido

GoodGuyDay ep. 4: Writemode


Here we go again!
For øyeblikket er jeg i Oslo og holder på med prøver til morgendagens Spellemann. Og jeg er til og med nominert til en liten pris! Herlighet så god stemning... Så derfor tenkte jeg at jeg skulle kjøre på og legge ut en no-budget-gatevideo som jeg og noen kompiser skjøt for en stund siden. Be nice, jeg har klippet den og gjort alt selv. Her er dagens GoodGuy-låt: Writemode!

 Last ned Writemode her!

Låten lagde jeg for flere år siden og jeg kom på den nå tidligere i høst, så dere får unnskylde de litt gamle referansene. Planen var lenge å ha den på albumet som åpningsspor, men etterhvert tok albumet en litt annen retning. Dette er nok ganske hiphop i forhold til det dere har hørt fra meg på en stund!

Vi spilte også Writemode live på Pulling Strings sammen med strykerorkester for halvannet år siden. Se denne her: DETTE er fett!!


 
Hva syns dere?

GoodGuys4Life,

Lido 

Wow!

I must be doing something right!
Fikk for en times tid siden mail om at jeg har blitt Spellemannsnominert. (les: WHAT?!)
Nemlig i kategorien Årets Innovatør og juryen skryter om både bloggen og facebook siden.
Les mer og om de andre nominerte her!

Tusen takk til alle som følger med her på bloggen, på Facebook og på Twitter. Jeg setter enormt stor pris på alle kommentarer, mentions og delinger. Dere er virkelig awesome!På lørdag avslutter jeg hele Spellemanns-showet på NRK3 med å spille Turn Up The Life, noe dere virkelig ikke vil gå glipp av. Blant annet fordi jeg har fått med meg verdens råeste bassist til å spille på låta:

 

GoodGuys4Life,

Lido 

Overtime & More Apple-products

Dette er den første bloggposten fra min helt nye MacBook. #lykke
Føles utrolig fresh å ha en ny laptop, ettersom den gamle har fått hard medfart i lang og tro tjenestetid. (les: siden min konfirmasjon). Nå er det nesten litt overdose med Apple-produkter i studio.. Jaja, nydelig er det. Og det hjelper vel bare på inspirasjonen til å gjøre ferdig mixtapen "Apple-products & Water". Delte til og med den høytidelige sermonien man må gjennomføre når man åpne en ny mac for første gang, sammen med min bloggansvarlige. Og hun knipset.


Akk, så vakkert...

Apropos vakkert:


Herre jemini, så forelsket jeg er. Om noen vet hvem dette er, si ifra. Eller bare fri fra meg.


Men livet er ganske fantastisk uten henne også, i grunn... Se så fornøyd! Forresten, er ikke det der...

Joda, den gråe LidoLido-genseren er rett rundt hjørnet!


Det er også Pretty Girls & Grey Sweaters! 3 februar; it's a date!
I dag var alle siste frister og deadlines for ferdige filer til albumet. Endelig er jeg fornøyd med mastringen og alle idéer til coveret ble like bra som jeg håpet. Her sitter jeg, Eirik (grafisk designer) og Haakon (fotograf) og gjør siste finishing touches på coveret. (les: 30 minutter på overtid...)

Gled dere!

GoodGuys4Life,

Lido
 

Light beats darkness. Every time.

GoodGuys4Life,

Lido 

GoodGuyDay ep. 3: Love Is Like Oxygen

Endelig fredag igjen (les: #GoodGuyDay) og jeg får vise dere enda en ny låt fra Lido-banken.
Denne gangen er det ikke en remix, men en helt original låt som heter Love Is Like Oxygen.
 
"Love Is Like Oxygen" var lenge planlagt å være en del av "Pretty Girls & Grey Sweaters" (les: 3 februar..!), men vi valgte å ikke gå videre med låten fordi låten inneholder et sample fra de gamle 70-talls heltene i Sweet og tidspresset gjorde det vanskelig å få klarert samples. Jeg synes låten er så kul at jeg måtte få den ut på en eller annen måte og da ble #GoodGuyDay løsningen. Så her er altså "Love Is Like Oxygen". Enjoy!! 

Last ned "LidoLido - Love Is Like Oxygen" GRATIS her!!Om du liker "Love Is Like Oxygen", setter jeg enormt stor pris på om du ville blogget/twitret/delt videoene med vennene dine. Tusen takk for all positiv tilbakemelding. You guys are awesome!

I går spilte vi forresten inn en helt vanvittig kul musikkvideo. Gled dere til #GoodGuyDay fremover!!

GoodGuys4Life,

Lido 

LidoLido

19, Tysvær

Ons 19. Feb - Bergen - Garage Tor 01. Mars - Haugesund - Byscenen Fre 02. Mars - Stavanger - Checkpoint Charlie Lør 03. Mars - Kristiansand - Max Volum (Clarion Hotel Ernst) Fre 09. Mars - Trondheim - Studentersamfunnet Lør 10. Mars - Levanger - Ungdomshuset (fri alder!!) Lør 10. Mars - Verdal - Aboteke Ons 14. Mars - Tromsø - Kulturhuset Fre 16. Mars - Finnsnes - Ottos Lør 17. Mars - Narvik - Vinterfestuka Tor 22. Mars - Volda - Rokken Fre 23. Mars - Sogndal - Meieriet Lør 24. Mars - Oslo - John Dee Fre 30. Mars - Andøya - Rock Mot Rus (festival) Lør 31. Mars - Kongsberg - Energimølla

Kategorier

hits