GoodGuyDay

GoodGuyDay ep. 6: Back To School (prod. Kontaktor)

Da er vi kommet til siste episode av GoodGuyDay. Litt bittersøtt, men vi avslutter med en skikkelig banger, produsert av norske Kontaktor.


Kontaktor er en norsk funky elektronikaish duo som spurte meg om jeg kunne gjøre en remix/edit til EP'en deres, som kom ut i dag. Det vil altså si at du finner låten i mange fete former (min versjon også) på både iTunes og Spotify!
Dette må være noen av de gøyeste versene jeg har skrevet på en stund. Bare masse morro og masse referanser. En riktig banger av en beat er det også. Pump det HØYT!!

Last ned Back To School GRATIS her!!

Og forresten: Om du har WiMP kan du høre et av bonussporene på Pretty Girls & Grey Sweaters allerede NÅ. Nemlig "Different part II" feat. selveste Jarle Bernhoft. 

Stay in school, kids. (nah)

GoodGuys4Life,

Lido

GoodGuyDay ep. 5: All Alone


Endelig fredag = endelig #GoodGuyDay.

Dagens supereksklusive låt til dere er en liten revolusjon. Vi påstår at vi har laget den første urbane pop-låten noen sinne med kvintolunderdeling.
"Kvintoler? What the frækk?"
Se denne Behind The Scenes videoen først, så skjønner du litt mer:

Jeg fikk altså forespørsel om et bestillingsverk til en master-oppgave om kvintoler. Eksperimentet gikk ut på å lage en så kommersiell og spiselig poplåt som mulig, med en av de særeste rytmiske vriene som finnes. Har nok ikke jobbet så teoretisk med en låt noen sinne som jeg har gjort med denne. Nesten matematisk. Teksten i låten er inspirert av hvor "irregular" rytmen er, og handler basically om en fyr som ikke får ting til å gå opp helt som de burde... 

Last ned "All Alone" helt gratis HER!! 


Du er herved en del av litt av et eksperiment, så:
Reagerer du veldig på denne låta?
Er den kjemperar eller er den kul?

GoodGuys4Life,

Lido 

GoodGuyDay ep. 4: Writemode


Here we go again!
For øyeblikket er jeg i Oslo og holder på med prøver til morgendagens Spellemann. Og jeg er til og med nominert til en liten pris! Herlighet så god stemning... Så derfor tenkte jeg at jeg skulle kjøre på og legge ut en no-budget-gatevideo som jeg og noen kompiser skjøt for en stund siden. Be nice, jeg har klippet den og gjort alt selv. Her er dagens GoodGuy-låt: Writemode!

 Last ned Writemode her!

Låten lagde jeg for flere år siden og jeg kom på den nå tidligere i høst, så dere får unnskylde de litt gamle referansene. Planen var lenge å ha den på albumet som åpningsspor, men etterhvert tok albumet en litt annen retning. Dette er nok ganske hiphop i forhold til det dere har hørt fra meg på en stund!

Vi spilte også Writemode live på Pulling Strings sammen med strykerorkester for halvannet år siden. Se denne her: DETTE er fett!!


 
Hva syns dere?

GoodGuys4Life,

Lido 

GoodGuyDay ep. 3: Love Is Like Oxygen

Endelig fredag igjen (les: #GoodGuyDay) og jeg får vise dere enda en ny låt fra Lido-banken.
Denne gangen er det ikke en remix, men en helt original låt som heter Love Is Like Oxygen.
 
"Love Is Like Oxygen" var lenge planlagt å være en del av "Pretty Girls & Grey Sweaters" (les: 3 februar..!), men vi valgte å ikke gå videre med låten fordi låten inneholder et sample fra de gamle 70-talls heltene i Sweet og tidspresset gjorde det vanskelig å få klarert samples. Jeg synes låten er så kul at jeg måtte få den ut på en eller annen måte og da ble #GoodGuyDay løsningen. Så her er altså "Love Is Like Oxygen". Enjoy!! 

Last ned "LidoLido - Love Is Like Oxygen" GRATIS her!!Om du liker "Love Is Like Oxygen", setter jeg enormt stor pris på om du ville blogget/twitret/delt videoene med vennene dine. Tusen takk for all positiv tilbakemelding. You guys are awesome!

I går spilte vi forresten inn en helt vanvittig kul musikkvideo. Gled dere til #GoodGuyDay fremover!!

GoodGuys4Life,

Lido 

GoodGuyDay ep. 2

Da er det fredag igjen og duket for GoodGuyDay episode 2.
Hver fredag helt frem til debutalbumet mitt "Pretty Girls & Grey Sweaters" kommer ut, kommer jeg til å slippe helt nytt eksklusivt materiale GRATIS på nettet.
Én av de mange utrolig talentfulle artistene jeg har hatt gleden av å jobbe med de siste årene, er Chris Lee. Dagens GoodGuyDay-godbit er en remix av hans fantastiske "Angels". 

Jeg og Chris har lagd minst 15 låtskisser sammen og mye av det vil du nok få høre fremover på diverse steder. Det første jeg gjorde da hans fantastiske andre album "LoveGhost" var i butikken, var å be om å få remixe min absolutte favorittlåt på plata. Dagens episode er altså resultatet. Her henter jeg flytende og filosofiske Chris Lee (hva handler egentlig den låta om?!) ned på jorda og forteller historien om to engler som har vært innom livet mitt, som begge måtte fly på to forskjellige måter... 

Låta er også første smakebit fra "Apple-products & Water". Dette er en gratis mixtape som jeg kommer til å gi ut i løpet av 2012 hvor jeg "reworker" (en blanding av tolke/remixe/covre) en haug av mine favorittlåter og gjør dem til mine egne. Watch out!

Last ned "Angels (remix) feat. Chris Lee" helt GRATIS her!!


Hva syns du om låta?


SUPERBONUS:
Her er live-video fra når vi gjorde Angels på Pulling Strings for et år siden!
Pulling Strings var et prosjekt jeg gjorde sammen med Harald Hårfagre Kammerorkester i Haugesund, hvor vi baserte en hel konsert, fullstendig arrangert av meg (les: noter.....), på strykerorkester og DJ. Det var fullstendig magisk. Må absolutt gjøres igjen.


Ville du gått på denne konserten?

GoodGuys4Life,

Lido

GoodGuyDay ep. 1

Mine damer og herrer; her er premieren og første episode av GoodGuyDay.
Hver fredag helt frem til debutalbumet mitt "Pretty Girls & Grey Sweaters" kommer ut, kommer jeg til å slippe helt nytt eksklusivt materiale GRATIS på nettet.
For ikke lenge siden gikk NRK ut med at "Different" var den mest spilte låta på P3 i 2011 (uansett nasjonalitet) og at A-Lee's "The One" var mest spilte på NRK mp3. I første episode av GoodGuyDay får du høre oss forene kreftene for første gang i en helt ny remix av Different.

Jeg og A-Lee har kjent hverandre lenge og snakket om å gjøre et samarbeid like lenge. Denne remixen var noe vi satte i gang med like etter utgivelsen av Different og var tiltenkt en remix-vinyl som ble gitt ut i etterkant. Grunnet for lite plass, ble remixen skrinlagt og vi fant ingen passende arena å gi den ut på. Det var heller ikke planen å ha den med i GoodGuyDay, men da det viste seg at vi var de to mest spilte artistene på P3 og MP3, måtte vi jo gjøre den. Låta er en litt anderledes housete remix, med et helt nytt refreng og gjestevers fra A-Lee. 

Last ned "Different (remix) feat. A-Lee" gratis her!! 

GoodGuys4Life,

Lido 

Hva er GoodGuyDay?


Mine damer og herrer; i morgen (fredag) setter vi i gang med et konsept som heter GoodGuyDay.
Ryktene har gått en stund, men nå begynner morroa altså. Så hva er GoodGuyDay?
Hver fredag helt frem til debutalbumet mitt "Pretty Girls & Grey Sweaters" kommer ut, kommer jeg til å slippe helt nytt eksklusivt materiale GRATIS på nettet (les: her på bloggen). Med andre ord; minst én GRATIS ny låt som du ALDRI har hørt før, HVER fredag!

Konseptet er inspirert av Kanye West's "G.O.O.D. Friday" (hehe.) og gjøres blant annet i samarbeid med 730.no, som legger ut hver episode på samme måte som de blir lagt ut her på bloggen, og Junkyard.no, som står for konkurranser som vil dukke opp underveis i serien. 

Noen av låtene er låter som var tiltenkt "Pretty Girls & Grey Sweaters", men som ikke ble med. Noen er remixer av låter som du kanskje har hørt før, men i en helt ny drakt og med nye artister. Noen låter er smakebiter fra andre prosjekter som vil komme utover våren og sommeren. Dessuten så kommer vi til å slippe et par musikkvideoer i løpet av serien(!!) og masse kult bonusmateriale. Med andre ord; du vil virkelig ikke gå glipp av en eneste episode!

GoodGuys4Life,

Lido 

LidoLido

19, Tysvær

"Pretty Girls & Grey Sweaters" ute 3 februar.

Kategorier

hits