Albumtittel & Albumtanker

Ok, nå er det på tide at jeg forteller litt om albumet. Jeg har nå gått rundt i cirka en måned og hørt på det ferdige albumet mitt . Og jeg er superstolt. Jeg både gleder meg og gruer meg til det havner ute i det store markedet og må klare seg selv, men jeg har tro på at musikken vil snakke for seg selv, om den får sjansen til å gjøre det.

Så hvorfor gi et helt album en sjanse? Slik dagens marked fungerer (som musikkbransjen dessverre må føye seg etter), baseres alt på singler og enkeltlåter. Plateselskapene forutser at om ikke mange år, finnes ikke konseptet ?album? i populærmusikk lengre. Den vanlige oppfattelsen er at min generasjon hører veldig lite på album lengre, nå som man raskt kan sile ut radio-låtene og sine favoritter, og kjøpe dem som enkeltlåter på iTunes, eller sortere Spotify etter ?popularity? og slippe å skip?e gjennom masse låter som etter hvert kanskje ville vokst på en?

En ting dere like gjerne kan lære om meg, er at det som kommer er aldri det dere forventer. For eksempel, ligner ikke neste singel på Different på noen måte, noe som er helt bevisst. Mange artister prøver ut en masse forskjellig til de finner noe som funker og bruker nøyaktig samme oppskriften på 10 låter som de smeller sammen til et album. Lei av slike album? Jeg må innrømme jeg er det.
På albumet mitt ligner omtrent ingen låter på hverandre i det hele tatt, noe jeg tipper kritikerne vil rynke på nesa over. Men album må da ikke være kjedelige for å være bra?
Hver låt har sitt eget uttrykk, sin egen historie, sin egen personlighet. Som du sikkert kan tenke deg, er albumet derfor veldig variert. Fra såre ballader til harde hiphoplåter til catchy poplåter, alt bundet sammen i en melodiøs og sjelfull pakke. De albumene som lages på samlebånd, tror jeg er grunnen til folk ikke gidder å sjekke ut album lenger. Dette albumet er ikke ?safe? på noen måte, noe som er mye av grunnen til jeg er litt nervøs. Men også mye av det jeg tror vil gjøre albumet interessant.

Grunnen til at musikken min er så variert, er at jeg kanskje har et litt annet syn på musikk enn andre artister, hvor musikken presenterer artisten. Jeg er et av de tilfellene hvor artisten presenterer musikken. Jeg skriver musikk fordi jeg føler jeg skylder musikken det. Av en eller annen grunn er jeg så heldig at det dukker opp melodier, idéer og låter i hodet mitt, så jeg skylder dem å virkeliggjøre dem. Så da er det vanskelig å styre musikken i en bestemt retning. Jeg gjør ikke dette for meg eller deg; jeg lager musikken for musikken.
Jeg er ikke så viktig. Musikken min er.

Gjestene på albumet er like uforutsigbare som albumet selv, men reflekterer den bredden musikken min har og er noen av mine absolutte favoritter i den musikalske verden. Hvem gjestene er, vil jeg ikke avsløre enda, så dere får leve i spenningen litt til... Men de er helt rå!

Så om det er et album du faktisk bør høre gjennom, så er det dette. Du vil danse, le, gråte og tenke. Jeg bretter virkelig ut sjelen min og livet mitt på dette albumet. Skjult i metaforer og ordspill, ligger hele sannheten. Jeg har tro på at generasjonen min fortsatt setter pris på god musikk og ikke tenker så enkelt som bransjefolk tror, så hjelp meg med å bevise det når albumet kommer! And now?

 Albumet heter:


Pretty Girls & Grey Sweaters


Forresten: Jeg skal spille på Lydverket (NRK1) 24 november, sammen med noen veeeldig hyggelige venner.... Det bør du få med deg! Bare se hvor hyggelig det var forrige gang jeg var der:


Ny singel kommer om et par uker? Følg med på bloggen for mer info om når albumet slippes.

GoodGuys4Life,

Lido 

14 kommentarer

Fansomgledersegveldigtilalbum

09.nov.2011 kl.13:35

Jeg hører omtrent kun album, og gleder meg virkelig til Pretty Girls & Grey Sweaters. Følgt deg siden play loud triologien så blir spennende å se hvor mye du har utviklet deg siden da.

Kjøper definitivt:)

EVANETICA

09.nov.2011 kl.13:40

Jeg gleder meg utrolig masse til dette albumet! Egentlig er jeg ingen hiphop-fan, og jeg er veldig kresen og kritisk. Men jeg er fan av kvalitet og ekte dedikasjon til musikken - noe du har! Det er derfor jeg har latt meg facsinere av musikken din. Det er slike ekte sanger som gjør minuttene verdifull, derfor er jeg trofast fan når jeg først forelsker meg i en artist/et band.

BTW: Kul tittel!

Julie

09.nov.2011 kl.13:58

Jeg tror albumet ditt kommer til å slå gjennom. Bare etter det du har skrevet i dette innlegget, får jeg tårer i øynene, fordi du er så ærlig og oppriktig. Gleder meg vilt til å høre Pretty Girls & Grey Sweaters, og tror det kommer til å nå opp til mine forventninger, og lenger!

Stå på!!

Ingeborg

09.nov.2011 kl.14:46

Jeg er en album-elsker. Singler og hits er bare gode utdrag fra en albumets "personlighet", men det er jo akkurat som med mennesker; for å forstå de gode sidene (//hits) må man forstå de andre type sidene ved personen også. Må man høre hele albumet. Min mening, litt sånn klumsete formulert i allefall. Gleder meg som en unge mann!!

Ingvild

09.nov.2011 kl.14:56

For å være ærlig har jeg ventet på denne blogposten leeeenge. Og nå som vi har fått vite tittelen har det hele blitt enda mer virkelig. Jeg kan nesten se for meg albumet ligge foran meg på bordet. Kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til å slå på den første sangen, lene meg tilbake i stolen, og få alle mine tanker om albumet bekreftet. Jeg må si jeg forventer mye, men det er jo kun fordi du er så talentfull som du er. Pluss at jeg er helt sikker på at Pretty Girls & Grey Sweaters kommer til å nå alle mine forventinger, og vel så det.

Jeg er en veldig stor fan og må bare få gratulere med alt du har oppnådd til nå (diverse konserter, signering, og ikke minst album), Og jeg er sikker på at masse stort kommer til å skje med deg videre.

Aaaa, du er så flink!

Gleder meg til Pretty Girls & Grey Sweaters. Woop woop!

Hilsen Ingvild <3
Gleder meg:)

Kristine Lenes

09.nov.2011 kl.16:52

omg! glede mæ ufattelig mye!! kult navn åsså<3<3

Nathalie

09.nov.2011 kl.19:51

ok, I'll take your word og gi HELE ditt album en fin sjangse! Gleder meg!

becca

09.nov.2011 kl.23:55

når kommer albumet ut egentlig? Gleder meg sinnsykt!

Tina & Cecilie!

12.nov.2011 kl.00:13

Gleder oss!! :)

Ina

15.nov.2011 kl.15:35

Gleder meg :'D

marie Nilsen

15.nov.2011 kl.16:28

gleder meg :D

Cathrine

24.nov.2011 kl.14:55

Jeg er en av de få i vennegjengen som fortsatt kjøper CD'er og jeg liker det! Jeg synes at det er greit og ha album i cd versjon og kjøpt på iTunes. Så når albumet kommer ut i butikkene kjøper jeg det! :))

Stine Helene

25.nov.2011 kl.19:12

Gleder meg. Og ja, det finnes fortsatt noen der ute som tenker som deg når det gjelder musikk og bransjen :) You got this!

Skriv en ny kommentar

LidoLido

19, Tysvær

"Pretty Girls & Grey Sweaters" ute 3 februar.

Kategorier

hits